Ontspan je Fit! Donderdagavond 15 juni 2017

Waarom mindfulness je kan helpen bij spanningsklachten en pijn?

Mindfulness: dat is toch zweverig gedoe? Dit is een uitspraak die ik regelmatig hoor, volgens de fysiotherapeut. Als ik uitleg geef over mindfulness, verandert al snel het beeld. Mindfulness is allesbehalve zweverig: het is aandachttraining. Bovendien is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het bijvoorbeeld bij stress en spanningsklachten écht helpt.

Donderdagavond 15 juni organiseren fysiotherapiepraktijk Zoetelief & Postema, Diëtistenpraktijk Alimentum een avond over mindfulness. Ilonka Postema, psychosomatisch fysiotherapeut past dit toe tijdens de psychosomatische fysiotherapie behandelingen. Ingeborg schoof van Alimentum zal iets vertellen over voeding die een gunstige invloed heeft op je stemming en welke voedingsmiddelen stoffen bevatten die een positieve invloed hebben op de hersenen.

Mindfulness is een manier om een piekerend hoofd tot rust te krijgen; om een andere relatie met gedachten en emoties en voeding aan te gaan. Je ontwikkelt het vermogen om bewustere en gezondere keuzes voor jezelf te maken en lichamelijke en ­geestelijke grenzen te leren kennen door praktische oefeningen.

Mindfulness is een bewezen ­effectieve methode voor het leren omgaan met stressgerelateerde klachten, en veel zorgver­zekeraars vergoeden deze training.

Wees welkom op donderdag 15 juni van 19.30-20.30 uur op de J.H. Dunantstraat 54 in Krommenie. Van tevoren aanmelden is wenselijk. Tel: 075-7850922 – info@praktijkzp.nl

Download bijlage: 20170602---flyer-ontspan-je-fit-2017.jpg