Medical Taping

Wat is kinesiotape? Kinesiotape is een zeer rekbare en vochtbestendige tape die met rek op de huid aangebracht wordt.  Door lichaamswarmte krimpt de tape, waardoor de tape een stimulerende werking heeft op de doorbloeding. De tape zorgt voor versteviging van gewrichten en vermindering van zwelling. Hierdoor bevordert de tape het herstel van blessures of pijnklachten.
 
Hoe werkt het? De fysiotherapeut test eerst de pijnlijke locatie om te beoordelen welke bewegingen pijnlijk zijn en welke bewegingen niet. De huid op de pijnlijke locatie wordt verschoven en de patiënt wordt gevraagd welke verschuiving van de huid het prettigst aanvoelt. Vervolgens wordt de tape in de prettige richting aangelegd. 
 
Voor wie is kinesiotaping bedoelt? Kinesiotaping heeft voor zowel sporters als niet sporters veel voordelen.  Kinesiotaping wordt gebruikt bij nekklachten, schouderklachten, rugklachten, heupklachten, knieklachten, enkelverstuiking, reuma, artrose, maar ook bij spierscheuringen, achillespeesklachten, herniaklachten, tenniselleboog of pijn in de polsgewrichten. Ook lymfeoedeem kan goed behandeld worden door middel van kinesiotaping.
 
Vergoeding? Rollen kinesiotape zijn verkrijgbaar in de praktijk en kosten tien euro per rol. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.
 
Afspraak maken? Bent u nieuwsgierig geworden naar deze manier van taping en wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met praktijk Zoetelief & Postema via telefoonnummer 075-7850922 of u inschrijven via de website.